Current Size: 100%

St. Anna Kinderkrebsforschung: Kaan Boztug neuer wissenschaftlicher Direktor

Kinderkrebs ist in Europa mit 20.000 Neudiagnosen und 6.000 Todesfällen pro Jahr die tödlichste Erkrankung bei Kindern ab einem Jahr. Dass Österreich zu den europaweiten Spitzenreitern in der Behandlung von Kinderkrebs zählt, ist unter anderem der zukunftsweisenden Forschungsarbeit der St. Anna Kinderkrebsforschung zu verdanken. Assoc.-Prof. Dr. Kaan Boztug (41), führender Experte für angeborene seltene Erkrankungen der Blutbildung und des Immunsystems, übernimmt per 4.

Kaan Boztug wird der Clemens von Pirquet-Preis und der Österreichische Wissenschaftspreis für Kinder- und Jugendheilkunde 2018 verliehen

Kaan Boztug, Direktor des Ludwig Boltzmann Institute for Rare and Undiagnosed Diseases (LBI-RUD), zugehöriger Forschungsgruppenleiter am CeMM Zentrum für Molekulare Medizin der Österreichischen Akademie der Wissenschaften und Professor für Kinder und Jugendheilkunde an der Medizinischen Universität Wien und am St. Anna Kinderspital, erhält für seine Forschung an seltenen Erkrankungen den diesjährigen Clemens von Pirquet-Preis.

LBI-RUD hosted a very succesful workshop on Human Phenotype Ontology (HPO)

From September 10-11, 2018 the Ludwig Boltzmann Institute for Rare and Undiagnosed Diseases, in the person of Assoc. Prof. Kaan Boztug as Director of the LBI-RUD and head of ESID Working Party of Genetics, organized in cooperation with Marielle van Gijn (Head of Molecular Testing Working Group at ERN-RITA, a workshop on Human Phenotype Ontology (HPO) with a focus on immunodeficiencies and autoinflammatory diseases. HPO provides a standardized vocabulary to describe phenotypic (clinical) abnormalities observed in human diseases.

LBG Meeting for Health Sciences 2018

Call for Abstracts ends on September, 10th - Submit your abstract now

The Ludwig Boltzmann Gesellschaft invites interested scientists for this year’s LBG Meeting on Health Sciences from 29.-30. November 2018.
The meeting encourages and supports early career researchers to establish themselves within the scientific field. The conference focuses on the translation of research results from theory into practice. The thematic sessions will include keynote lectures by international experts and oral presentations of the best submitted abstracts.